Известие

Collapse
No announcement yet.

Показание на температура

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Показание на температура

Днес както си карам и часовника за температурата полудя започна да мени показанията в диапазон 55-85 градуса.Спрях на празен ход 850 оборота,двигателя си работи идеално.Огледах всичко нищо видимо,после газ колата върви идеално но показанията на уреда постоянно се менят .Моля за вашите мнения по този проблем
    TIPO 2.0 91g.
    PUNTO 1.2 04 g.
    156 1.8 TS 00g

BOBO,Tinoto,Valjo,Virus и други по компетентни дайте поне някакво предположение
    TIPO 2.0 91g.
    PUNTO 1.2 04 g.
    156 1.8 TS 00g

Comment

Аз не съм от компетентните ,но най ми прилича на датчик
      2011 Giulietta MA-ex
      1995 155 1.8 TS 8V
      2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

Бе колега недей така ме слага между светилата, че тука във Варна голям смях пада в момента и благодаря за пожеланието

Все пак освен датчика за температурата друго няма какво да е
        Ако пък лъже и компа, че колата е студена то тогава в моментите, когато пада до 55 С трябва да ти се увеличава предварението - тоест би трябвало да усещаш по-високи обороти - да върви повече, следствие по-богата на бензин горивна смес и съответно и разхода ...

Има ли такива симптоми?
        ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Точно тово е проблема че няма никаква промяна в работата на двигателя или поне не сам забелязъл.Не знам кой ти се смее но аз чета какво пишете и вашите мнения изглеждат най логични.
          TIPO 2.0 91g.
          PUNTO 1.2 04 g.
          156 1.8 TS 00g

Comment

WRC кой от датчиците точно да меря
            TIPO 2.0 91g.
            PUNTO 1.2 04 g.
            156 1.8 TS 00g

Comment

Първоначално публикувано от tipo1960
              Точно тово е проблема че няма никаква промяна в работата на двигателя или поне не сам забелязъл.Не знам кой ти се смее но аз чета какво пишете и вашите мнения изглеждат най логични.
              Еми колега освен да си видиш датчика друго не знам кво може да е. Може да пробваш да разкачиш кабела дето влиза във вратата (дясната щото там е датчика - в дясното странично огледало). Та тоя кабел може да го разкачиш да го напръскаш с ВД-40 и да го закачиш пак и тогава ако пак има проблем значи или датчика ти е заминал или компа ти са е ошашкал.
              Alfa Romeo Stelvio 2.0T
              Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

DeX къде е куплонга във вратата или в купето,утре ще ходя да видя дали има някакви грешки в компа
                TIPO 2.0 91g.
                PUNTO 1.2 04 g.
                156 1.8 TS 00g

Comment

Първоначално публикувано от tipo1960
                  DeX къде е куплонга във вратата или в купето,утре ще ходя да видя дали има някакви грешки в компа
                  Ми точно между вратата и купето е куплонга под горната панта и над долната
                  Alfa Romeo Stelvio 2.0T
                  Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Утре ще направя тази операция и дано се получи.Като гледам всичко друго е нормолно та може да се окаже и този датчик в огледалото.
                    TIPO 2.0 91g.
                    PUNTO 1.2 04 g.
                    156 1.8 TS 00g

Comment

Мисля че Декс и типо 1960 си говорите за различни неща.Струва ми се, че става въпрос за температурата на охлаждащата течност а не за външната температура.Ако е така провери си температурния датчик на термостата.
                      2011 Giulietta MA-ex
                      1995 155 1.8 TS 8V
                      2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

Я се уточненте на кой му е свършило пиенето
                        ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Просто си мисля дали не може от нещо да се шашка компа,затова коментираме датчика за външна температура
                          TIPO 2.0 91g.
                          PUNTO 1.2 04 g.
                          156 1.8 TS 00g

Comment

Хора, не се излагайте! на колко ракии сте!? То верно че е петък, ама...
                            Човекът говори за показалеца на температурата на антифриза. За каква врата говорите бре? Та ако температурата навън е между 55-85 градуса на човека хич нема да му е до датчика на колата щото вече отдавна ще да е ритнал бъкъра
                            '98 Alfa Romeo 156 1,8 16V Twin Spark

Comment

Първоначално публикувано от Hristo_156
                              Хора, не се излагайте! на колко ракии сте!? То верно че е петък, ама...
                              Човекът говори за показалеца на температурата на антифриза. За каква врата говорите бре? Та ако температурата навън е между 55-85 градуса на човека хич нема да му е до датчика на колата щото вече отдавна ще да е ритнал бъкъра
                              Абсолютно съм съгласен с теб
                              TIPO 2.0 91g.
                              PUNTO 1.2 04 g.
                              156 1.8 TS 00g

Comment

Working...
                              X